People to people forside People to People - rejser til hele verden
People to people - DANMARK

VIL DU VIDE MERE

Kontakt for yderligere information

Gunild Bogdahn
Vicepræsident i PtP Danmark
Rejsearrangør siden 1997
Tlf. 3148 1284
gunildbogdahn@gmail.com

FAKTABOKS

Afrejse sep. 2018

Varighed 14 dage

Pris  ca. 28.000,- i delt dobbeltværelse (forbehold for prisen da 2018-priserne ikke kan meldes ud endnu).

People to people

Argentina og Brasilien

People to People er eksperter i anderledes eventyr. Nu kan vi føje et nyt rejsemål til, Argentina og Brasilien.

Turen er på 14 dage i september 2018 og vi flyver fra Billund, over Amsterdam og direkte til Buenos Aires i Argentina og hjem fra Rio de Janeiro i Brasilien til Billund.

 

Buenos Aires

I Buenos Aires skal vi på byrundtur, hvor vi skal opleve den magiske argentinske hovedstad. Vi kører ad Verdens bredeste boulevard til byens centrale plads, Plaza de Mayo, hvor vi finder centrum for de vigtigste begivenheder i Argentinas historie. Vi besøger Domkirken og La Casa Rosada (det lyserøde hus), hvor præsidenten har sit virke. Balkonen i det lyserøde hus er kendt som Evitas Balkon for det var her, den berømte præsidentfrue hilste på den jublende befolkning. Eva Peron var dybt engageret i kvinders valgret og de fattiges vilkår i Brasilien.

Byens ældste del, San Telmo, der er kendt for sine mange Tango-barer, skal vi naturligvis besøge. Vi skal til et fantastisk tangoshow med de insisterende rytmer og opleve en intens atmosfære, mens vi nyder et lækkert måltid med tilhørende argentinsk vin.

Spanske og italienske immigranter byggede huse i bydelen La Boca. Husene blev bygget i bølgeblik og de malede dem i farvestrålende farver. Det er forresten lige her i nærheden, fodboldklubben La Boca, Diego Maradonas gamle hjemmebane ligger.

 

Pampassen

Pampassen er et frugtbart sletteområde omkring hele hovedstaden, og her på pampassen besøger vi en typisk landejendom, Estanca. Vi bliver budt velkommen med >empanada< (kødfyldte pirogger) og et glas vin medens vi nyder et folkloreshow med dans og lokal underholdning. Højdepunktet er Gauchoernes show, hvor de garvede cowboys giver en underholdende opvisning i ridning.
Som afslutning på dagen serveres der argentinsk >esado<, det bedste kød fra pampaen og dertil gode vine.

 

Iguazu, Sydamerikas største vandfald

Vandfald Brasilien

Nu siger vi farvel til hovedstaden og flyver til Iguazu, Sydamerikas største vandfald, der ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Vandfaldet er i virkeligheden hele 275 vandfald fordelt over en strækning på 2,5 km. Vi tager først ophold i Argentina på en lodge i Yacutinga og herfra besøger vi vandfaldene og tager på udflugt i junglen. Undervejs fortæller den lokale guide om regnskoven og alle dens forunderligheder.

 

Lodgen og fotosafari

Om aftenen er der både middag og foredrag om naturen i den subtropiske jungle. Lodgen er foregangsmodel for bæredygtighed i Argentina og bygget i pagt med naturen. Opholdet er med helpension og maden er dyrket lokalt og er økologisk. Frugterne er fra junglen, mælk og æg fra egen produktion, og resten kommer fra lokale landmænd i området.

Rotur på floden

Vi skal på en fantastisk fotosafari, og vi ror en tur på Riacho San Fransisco floden, og vi kommer retur for frokost. Der er også fritid til selv af gå opdagelse på orkide-stien og se et kolibri-projekt. Man kan også dase ved poolen.

Brasilien

 Vandet er regnvand, indsamlet fra taget af hovedbygningen og renset naturligt gennem filtersten og rørskovssump.
Ved indgangen til nationalparken på den brasilianske side af Iguazu vandfaldet ligger vores nye hotel. Opholdet er med morgenmad, og der er både swimmingpool med barområde, restaurant, tennisbaner og en skøn, stor have med vandrestier.

Et gasdrevet tog tager os helt ud til gangbroerne ved vandfaldet og Djævlens Gab. Vi bevæger os ud over faldene og kigger direkte ned i de frådende vandmasser. Vandfaldet er flottest på den brasilianske side, fordi faldene så at sige falder ned i Brasilien.

 

Lokale værter i Curitiba i Sydbrasilien

Efter spændende dage i jungle og ved vandfald omkring grænsen, flyver vi til Curitiba. Byen ligger i den sydlige del af Brasilien, og her skal vi mødes med vores lokale værter.
Vi skal være et par dage i byen, der siges at være den mest moderne by i Brasilien. Med rødder i polske, tyske, italienske og russiske indvandrere breder byen sig på et plateau med smukke parker, indkøbscentre og brede boulevarder. Det er her, det helt moderne Brasilien skabes. I byen findes et specielt transportsystem med 2100 busser og 5000 stoppepladser, 351 tube-stationer, der på arbejdsdage betjener 2 mill passagerer på 385 linjer.

Det er vores værtsfamilier, der underholder os og viser os rundt, og der vil være fællesarrangement. Vores værter taler portugisisk som hovedsprog, og nogle vil tale lidt engelsk, så måske bliver fællessproget venlighed og interesse med smil, tegnsprog og gæt og grimasser? Lad dig ikke afskrække, det er meget berigende, at møde de lokale på hjemmebane.

 

Rio de Janeiro

Brasilien

Efter et par dage i Curitiba flyver vi til Rio de Janeiro. Her bor vi på hotel i 4 nætter – incl. morgenmad. Vores hotel ligger midt mellem Ipanema og Copacabana i et stille beboelseskvarter, så vi er tæt på det hele.

Brasilien

Vi starter med en byrundtur og vi skal bl.a. med tandhjulsbanen op til den gigantiske statue af Jesus, der står og favner Rio. Vi kører gennem nationalparken Floresta Tijuca for at komme til en åndeløs panoramisk udsigt over Rio og Guanabara-bugten.

 

Herefter fortsætter rundturen, nu i Rio Down-town, det oprindelige Rio, hvor forretningskvarteret er i dag. Turen går også langs vandet og rundt om en sø før vi kommer til katedralen, og vi går på opdagelse i området. Vores frokost spiser vi i det fri, og herefter tager vi kabelbanen til Pao Acucar – Sukkertoppen - hvorfra vi kan se Atlanterhavet i det fjerne og måske se drageflyverne lande på stranden.

 

Favela

Vi skal også på en tur i Favelaen og turen giver os et indblik i livet, som det leves på godt og ondt. Der findes ca 950 Favelaer omkring Rio og ca. 20 % af byens befolkning bor her. Favelaerne er primært bygget på bakkesiderne af tidligere offentlige grønne områder. Turen giver os indblik i livet i en Favela, og en forståelse for de forskellige aspekter af Brasiliens samfund. Vi har guide med, for en Favela skal ikke besøges alene. Den største Favela er blevet rømmet i forbindelse med Olympiaden, og det har givet et løft for mange familier, der ellers har været underlagt mafia og narkobaroner.

Brasilien

 

Varighed og pris

14 dage syd for ækvator i spansktalende Argentina og Brasilien, hvor sproget er portugisisk – subtropisk klima, smuk natur med farvestrålende fugle - denne oplevelse koster ca. 28.000,- i delt dobbeltværelse (forbehold for prisen da 2018-priserne ikke kan meldes ud endnu).

For at rejse med People to People kræves medlemskab af PtP, kr. 200 for ægtepar og kr. 125,- for singler/årligt. Depositum kr. 3500 betales ved tilmelding.

Ret til ændringer forbeholdes.

Vi arbejder sammen med professionelle rejsebureauer, der er dækket af rejsegarantifonden.

 

Kontakt for yderligere information

Gunild Bogdahn
Vicepræsident i PtP Danmark
Rejsearrangør siden 1997

Tlf. 3148 1284

Mail : gunildbogdahn@gmail.com
 

Argentina

Areal: 2.780.000 km²

Hovedstad: Buenos Aires

Befolkningstal: 41,45 mill (2013)

Valuta: Argentinsk peso

Præsident: Mauricio Macri

Sprog: Spansk-lignende

Brasilien

Areal: 8.516.000 km²

Hovedstad: Brasília

Befolkningstal: 200,4 mill (2013)

Valuta: Brasiliansk real

Præsident: Michel Temer

Officielt sprog: Portugisisk

People to People

© bs Webdesign