People to people forside People to People - rejser til hele verden
People to people - DANMARK

VIL DU VIDE MERE

så kontakt
Anna Marie Bohsen
anma@post12.tele.dk

tlf. 2532 8826

Tilmelding  til

Anna Marie Bohsen
anma@post12.tele.dk

tlf. 2532 8826

Værd at vide

Afrejse juli/aug. 2018

Pris for 13 dage
ca. 26.000 kr. i delt dobbeltværelse.
(Kun mulighed for enkeltværelse på hotel i Ulaan Bataar m. tillæg)

*Ved tilmelding indbetales depositum på 3.000 kr. på konto i Danske Bank, reg. 9570, kontonr: 12 04 74 44.

Teknisk Rejsearrangør er Top Rejser.

*Der tages forbehold for ændringer i programmet – og for vejr og vind, som People to People ikke har indflydelse på.

People to people

Mongoliet, mystik og Gobi ørkenen

Tag med People to People i juli/aug. 2018 til dette kæmpe store land med uendelige vidder, store flokke af heste, geder, får og hvide kameler og meget gæstfrie indbyggere…

Det er et stort land, der venter os derude østpå.
Næsten 40 gange større end Danmark.
Landet har store næsten uendelige vidder og himlen er blå-blå og solen skinner fra en skyfri himmel.
Det meste af tiden.
For det kan også regne i Mongoliet.

Det er netop de store vidder, de få mennesker, der bor der (knap 3 millioner), og de meget barske levevilkår, der er med til at skabe mystikken om Mongoliet og Gobi ørkenen. I Mongoliet er sommeren kort og varm, og vinteren lang og meget streng med strid iskold blæst.

Nu får vi syn for sagn:
I slutningen af juli 2018 flyver vi fra København til Moskva, hvor vi har et kort stop, inden vi fortsætter til Ulaan Bataar, som er Mongoliets hovedstad.

Her bliver vi budt velkommen af vores guide under hele turen, Bayana Moldoi. En forretningskvinde med flere virksomheder, og hun er en driftig præsident for People to People i Mongoliet.

Vi får set de store vidder, mærket solen og vinden.
Vi møder nomader, som vogter deres store flokke af får og geder.
Undervejs i Gobi overnatter vi i ger - de runde filttelte, som også mongolerne bor i. Her er trægulv og senge, som vi kender det, med duftende linned, madras, dyner og puder.

 

Tæt på mongolsk hverdag

Og vi kommer hel tæt på en anderledes hverdag. For vi kommer til at bo hos mongolske familier i Ulaan Bataar nogle dage. I lejlighed eller hus.
Langt de fleste mongoler taler engelsk. Specielt de unge mennesker taler et flot og flydende engelsk. I de familier, hvor engelsk ikke er fremherskende, kommer en engelskkyndig nabo på visit og oversætter rundhåndet, mens vi er der.

De første dage tilbringer vi i Ulaan Bataar, hvor vi indkvarteres på hotel. Vi skal på opdagelse i den moderne storby med skyskrabere, store huse og områder hvor fattige og arbejdsløse slår sig ned i telte…

Vi skal se den kæmpestore Djengis Khan Plads ved parlamentsbygningen. Vi besøger det naturhistoriske museum med skeletter af dinosaurer og fossiler, der er mange millioner år gamle. Der er gallerier, historiske museer og kunstmuseer. Vi skal i teatret og se en forestilling med traditionel sang og dans. Vi skal også shoppe og til modeopvisning i kashmirfabrikken, som har navn efter ørkenen, som vi senere besøger. Her spindes og væves de smukkeste og tyndeste materialer af uld fra geder til smart beklædning for mænd og kvinder. Gobi-fabrikken ligger i Ulaan Bataars udkant.
Vi får måske mulighed for at se spinderi og vævestuen. Betegnelsen ’vævestue’ er lidt misvisende, for der er tale om en stor produktionshal med store vævemaskiner og mange ansatte.

 

På hjul i Gobi

Så er der tid til at pakke og gøre klar til de næste 5 dage på hjul i Gobi ørkenen. Vi pakker en mindre taske, og vores øvrige bagage opbevares under lås og slå på hotellet.

Og husk endelig at tage opladergrej med til både mobiltelefon og kamera. Der er elektricitet over det hele – men der kan være problemer med mobildækningen, hvor der er langt mellem masterne.

Vi kører i nye minibusser, og undervejs bor vi i camps med tipier eller ger - og restauranter. Der er fuld forplejning under den tur.

Et af turens første mål er resterne af det meget store Manzushir Tempel-kompeks. Det blev bygget i 1733, omfattede 70 mindre templer, hvor der boede flere end 1.000 lamaer og ligger i den sydlige del af Bogd Khaan Nationalpark. Kommunisterne brød sig ikke om tempel-komplekset og ødelagde det i 1932. Der er indrettet et museum, som fortæller om templets storhed og fald.

Undervejs på turen vil vi se en lang række spændende og store templer. 96 procent af mongolerne er buddhister. Derfor de mange templer.

Vi overnatter i camp’en Baga Gazriin Chuluu, som ligger på et 150 kvadratkilometer stort bjergmassiv, hvor der vokser mange forskellige urter, som er blevet brugt i medicin. Her lever vilde får, stenbukke og murmeldyr.

Vi fortsætter mod syd til White Stupa i Tsagaan Suvarga. Her er en 100 meter lang og 30 meter høj klippevæg, som er blevet slebet af vinden gennem tusinde af år, så den ser ud som konjunkturerne af en middelalderby. Her er underjordiske huler, hvor vi finder de største hulemalerier i Centralasien.

Vi fortsætter til Dalanzadgad, der er hovedstad i Ömnögovi provinsen, og en meget hurtigvoksende by på grund af minedrift og turister.

Nu er vi i Gobi.
Uanset i hvilken retning, vi bevæger os, er vi ude i ørkenen efter kun 20 minutters gang.
Det er her vi sørger for at købe forsyninger på vej ud til de store attraktioner i Gobi ørkenen: Den smukkeste dal i Gobi, Vulture’s Mouth, De syngende Klitter (Singing Dunes) Khongor, og Bayanzag – De flammende Klipper, som vi også besøger den følgende dag.

På 5. dagen kører vi tilbage til Ulan Bataar og har på turen tilbagelagt omkring 1.400 kilometer.

 

Møder værtsfamilien

Nu er det tid til at mødes med vores værtsfamilie. Vi tilbringer weekenden sammen med dem. Her får vi et godt indblik i dagliglivets udfordringer i en storby, hvor det kan være svært at komme rundt, fordi der bygges og repareres veje på livet løs i den korte sommer.
Det er her vi udveksler hverdagens erfaringer om elregninger, skattevæsen, uddannelse og muligheder og fritidsinteresser.

 

Afrejse i slutningen af juli/starten af august 2018.

Turen er på 13 dage – og prisen ca. 26.000 kr. i delt dobbeltværelse.
(Kun mulighed for enkeltværelse på hotel i Ulaan Bataar m. tillæg)

Der holdes informationsmøde ca. 2 måneder før afrejse.

 

Det er med i prisen:

Fly tur/retur
Transfer lufthavn/hotel
Hotel med morgenmad
5dagestur med fuld forplejning
Privat indkvartering

 

Ikke med i prisen:

Visum til Mongoliet (ca. 800 kr.)
Måltider de første 2 dage
Gaver til værtsfamilien
Forsikringer og lommepenge.
Medlemskab af People to People (200 kr./125 kr.)

 

Yderligere information og til melding til:

Anna Marie Bohsen,

mail: anma@post12.tele.dk eller

tlf. 2532 8826.

*Ved tilmelding indbetales depositum på 3.000 kr. på konto i Danske Bank,
reg. 9570, kontonr: 12 04 74 44.

 

Teknisk Rejsearrangør er Top Rejser.

*Der tages forbehold for ændringer i programmet – og for vejr og vind, som People to People ikke har indflydelse på.

 

Mongoliet

Areal: 1.594.116 km² og er dermed verdens 19. største stat målt i areal.

Hovedstad: Ulan Bator

Befolkningstal: 2,839 millioner (2013)

Valuta: Mongolsk tugrik

Officielt sprog: Mongolsk

Mongoliet er en selvstændig indlandsstat beliggende i Øst- og Centralasien. Landet grænser op til Rusland mod nord og Kina mod syd, øst og vest.

Regeringsformer: Semipræsidentialisme, Parlamentarisk republik

© bs Webdesign