People to people forside People to People - rejser til hele verden
People to people - DANMARK

Kontakt

Thea Lauridsen

thea@mail-online.dk
74 83 21 50 / 22 17 18 96

Fakta

Afrejse: nov. 2018

Pris: ca 20.000 kr

Tillæg for enkeltværelse:

Danske rejseledere.

People to People

Rundrejse i farverige Nordindien

November 2018 

Vi tager på tur til Delhi, Varasassi, Kolkata og Sunderbans – delta-området ved Ganges udmunding.

Delhi er Indiens hovedstad og har ca. 20 millioner indbyggere. Delhi hører til det traditionelle hinduistiske kulturområde og byder på enestående kulturelle og historiske oplevelser – og berigende oplevelser i mødet med den indiske befolkning.

I Delhi oplever du en fascinerende blanding af det gamle og traditionelle Indien - Old Delhi og det nye Indien - New Delhi, der er i stærk økonomisk vækst, og du oplever pulsen i hovedstaden i verdens næstmest befolkede land.

Vi besøger traditionelle farvestrålende markeder og basarer og vestligt orienterede butiksområder, hvor der overalt er særdeles gode indkøbsmuligheder.  

Vi se de berømte historiske og kulturelle seværdigheder f.eks. India Gate, Red Fort samt berømte moskeer og templer, herunder Lotustemplet


Vi tager på en 1-dagstur til kejsernes by Agra og ser det meget smukke og meget berømte palads Taj Mahal.

 

Varanasi er et af Nordindiens højdepunkter og ligger på Ganges venstre bred på den helligste strækning af floden. Ganges er det store pilgrimssted for hinduerne og Varanasi er en af de ældste byer i verden. Der bor ca. 1,2 mill. mennesker i Varanasi.

Vi flyver til den spændende by Varanasi ved den hellige flod Ganges. Her tager vi både en aftensejltur og en  morgensejltur, hvor vi ser det mest eventyrlige syn i Indien, når solen står op eller går ned over den hellige flod. De gyldne stråler falder på de utallige templer, de 70 ghats (stentrapper), der fører ned til floden, præsterne under deres paraplyer, og hinduerne, der tager et rensende bad i det hellige vand. Enhver hindu ønsker at bade

i den hellige flod mindst en gang i sit liv, og hinduerne transporterer gerne helligt vand med hjem fra floden. Duften af røgelse blander sig med røg fra de mange ligbål, der i døgndrift sender hinduer af sted til det hindsides.

Vi er endvidere på sightseeing i Varanasi og oplever Indiens ældste by, besøger markeder, det gamle bazarområde og shoppingcentre. Vi besøger endvidere det muslimske kvarter, hvor ca. 300.000 mennesker arbejder med at væve eller forarbejde den smukkest indiske silke.

Kolkata ligger i delstaten Vestbengalen og er Indiens 3. største by med ca. 15. mill. indbyggere. Byen var oprindelig centrum for uddannelse, videnskab og kultur og hjemsted for personligheder som Tagore (nobelprismodtager i litteratur i 1913) og Mother Teresa. Kolkata stagnerede efter Indiens selvstændighed i 1947, men der er dog siden 2000 kommet mere gang i økonomien.

I Kolkata er vi på sight-seeing, og ser seværdigheder. Vi besøger endvidere  Mother Teresa’s hus, hvor vi hører om Mother Teresa’s liv, Tagore’s hus, hvor der nu er museum, og vi går på markeder og i shoppingområder, hvor f.eks. de forskellige indiske delstaters  kunsthåndværk kan opleves og købes.  Vi besøger en privat familie - i Supatra’s hus.

 

I Sunderban floddelta er den største mangroveskov i verden med en variation af planter og dyr. Den ligger ved mundingen af bl.a. Ganges og Bramaputra og breder sig over arealer i både Indien og i Bangladesh. Her er der en speciel natur og området rummer et naturreservat med ca. 400 bengalske tigere og ca. 30.000 plettede hjorte.

Vi oplever den specielle natur og landfamiliernes levevilkår i området. Vi besøger en skole, og private familie og får en rundvisning på J. G. V. K. Sunderban, der er et projekt støttet af Danmark. Projektet arbejder med uddannelse, sundhed og indkomstskabende aktiviteter for familierne i området. Endvidere tager vi på en sejltur i verdens største mangroveskov, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Måske!! – får vi øje på en af tigrene der.

I de dage vi opholder os i Sunderbans, vil vi være gæster hos J. G. V. K Sunderban og bo i deres gæstehus, hvor indkvarteringsstanden er lavere end på hotellerne på resten af turen.

  

Turen gennemføres i november 2018 og vil vare ca. 20 dage. 

Pris: ca. 20.000

 

For nærmere oplysninger

Kontakt:  thea@mail-online.dk

 Indien

© bs Webdesign