People to people forside People to People - rejser til hele verden
People to people - DANMARK

Tilmelding til

Perudina Travel
Marilu Clark

Tlf: 4362 0682 / 2343 0682
clark@pc.dk

eller   

Thea Lauridsen:
thea@mail-online.dk
tlf. 2217 1896 / 7483 2150

People to People Danmark for yderligere information.

FAKTABOKS

TUREN TIL Peru/ Bolivia

Afrejse: 13.04.19
Hjemkomst: 04.05.19

Pris: kr. 31.200,- pr. person (2 personer i samme værelse) ved bestilling før den 30. nov., ved bestilling efter denne dato er prisen kr. 32.000,-

For Enkeltværelse er der et tillæg på kr. 4.200.

Dansk rejseleder

Rejsen udføres som et samarbejde mellem

People to People

og

Dansk-Peruviansk Venskabsforening og Perudina Travel.

People to people

PERUVIANSK & BOLIVIANSK

HØJLANDSKULTUR I INKAERNES VUGGE

program 13/4 -4/5, 2019

Denne rejse har kulturel udveksling i højsædet og bæredygtig turisme har samtidig været et vigtigt fo-kuspunkt under udarbejdelsen af rejseprogrammet. Turen er derfor planlagt ud fra devisen, at vi som besøgende skal bidrage til den økonomiske udvikling af lokalsamfundene i regionen. Vi besøger derfor primært landbyer og lokalbefolkninger, der ikke er vant til masseturismens økonomiske betydning, hvorfor vores besøg vil være af stor betydning for samfundene, således at de kan begynde at skabe et fundament for en fremtid med forbedrede økonomiske muligheder. Ud over et enestående indblik i kulturen byder denne tur også på nogle helt fantastiske naturoplevelser i både Colca Canyon hvor vi skal de den majestætiske Kondor og ved verdens højest navigérbare sø, Titicaca, og i Inkaernes Hellige Dal, hvor vi skal se nogle af de vigtigste inka steder. Vi skal naturligvis også besøge et af Sydamerikas absolutte højdepunkter, Inkaernes gemte og glemte hovedby Machu Picchu der er placeret i naturskønne og svært fremkommelige omgivelser med skum-mende floder og skovklædte bjerge. Enhver besøgende til Andesbjergene bør opleve solopgangen over Machu Picchu, hvor solen kaster sine varme stråler og vækker de fantastiske ruiner til live. Rejsen er samtidig planlagt sådan at vi tilbringer påskeugen i Sydperu. Derved får vi muligheden for at opleve ka-tolikkernes største højtid helt tæt på med optog, messer og parader.

Alt i alt bliver det 22 fantastisk oplevelsesrige dage i Inkaernes Vugge, som bringer os fra Arequipa over Titicaca søen og Tiwanaku kulturen til La Paz i Bolivia, for herefter at bringe os til Cusco og herfra til den Hellige Dal og Machu Picchu. Tag med People to People og Perudina Travel på en uforglemmelig rejse til Inka Civilisationens Vugge og oplev en af de mest fascinerende og farverige regioner i verden. I det syd-lige Peru og Bolivia står en utrolig varm og gæstfri lokalbefolkning klar med åbne arme for at byde os velkommen til et autentisk indblik i hverdagen i fremmede og farvestrålende kulturer på den andiske højslette blandt Andesbjergenes sneklædte tinder.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 1. (13/4) København – Lima.

Vi tager til Peru om morgenen, vi flyver fra København til Amsterdam – Amsterdam til Lima.

Velankommen til vores Hotel, holder vi et lille informationsmøde om turen.

Dag 2. (14/4) Lima (M,F)

Vi besøger centrum af Lima og spiser frokost i en restaurant med traditionel Peruviansk mad, og fra nogle af de andre regioner af dette imponerende land. Vi tager en lille tur ud til havet.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 3. (15/4) Lima-Arequipa  (M)

Tidligt morgenfly fra Lima til Arequipa og afhentning i lufthavn for transport til vores hotel.
Vi starter her med en fridag, hvor folk kan komme sig oven på den lange flyrejse og vænne sig til højderne hernede i Sydperu.

Vi kan eventuelt over middag gå en tur i byen og spise på en lokal restaurant. ’Påskehøjtiden begynder på denne dag i Peru, hvilket vi også skal være vidner til i løbet af dagen.’ Og det kan være at der bliver ændret lidt i programmet for at kunne opleve dette.

Dag 4. (16/4) Arequipa (M) + guide

Efter morgenmad starter vores program i Peru med en guidet bytur i Arequipa, også kendt som ‘Den Hvide By’, grundet alle dens hvidskurede huse i det seværdige koloniale centrum med de snævre brostensbelagte gader.

Vi starter vores tur med et besøg ved Carmen el Alto udkigspunkt i Yanahuara, som er et traditionelt peruviansk kvarter med en fantastisk udsigt over Arequipa og de tre store vulkaner, Misti, Pichu Pichu og Cachani der omkranser byen.

Herefter tager vi til Arequipa centrum, hvor vi besøger den store centrale plads, Plaza de Armas, byens Katedral og ’Companía de Jesus’ kirken. Som afslutning på byturen skal vi til Santa Catalina Klostret fra det 16. århundrede, som mest af alt minder om en lille by i Arequipa og er et meget unikt sted.

Over middag tager vi til Anahuayco Sillar Bruddet i 2120 meters højde. Her udhugges alle de ikoniske hvide vulkanske sten, der er kendetegnende for kolonitidsarkitekturen i Arequipa. Vi får en guidet tur i bruddet og får samtidig mulighed for at opleve, hvordan stenene udhugges og tage en snak med arbejderne i bruddet. For at komme til bruddet skal vi transporteres gennem nogle af Arequipas ‘Nye populære’ bydele, hvor vores guide vil fortælle os om de sociale problemer byen oplever.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 5. (17/4) Arequipa- Sibayo - Chivay (M,F,A)

Vi bliver hentet tidligt på vores hotel og skal mod landsbyen Sibayo. Turen hertil varer ca. 5 timer og undervejs stopper vi ved Pampa Canahuas i 3900 meter for at se vilde Vicuñas og Alpakaer. Vi stopper også ved lokal restaurant i 4000 meters højde for at drikke en kop Coca-thé og nyde en fantastisk udsigt over Misti, Chachani og Pichupichu vulkanerne.

Omkring middag ankommer vi til landsbyen Sibayo, hvor vi efter en lille tur rundt i byen skal besøge nogle lokale familier. Vi får her mulighed for at opleve de lokales hverdag i en lille landsby, hvor kvinderne arbejder med tekstiler og mændene med landbrug og dyrehold.

I Chivay har mulighed for at slappe af i landsbyens termiske bade ‘La Calera’ eller slappe af på vores hotel, før vi om aftenen skal se et folklorist show på en lokal restaurant (Måltidet er inkluderet). Vi overnatter i Chivay.

 

Dag 6. (18/4) Kondordalen “colca canyon” (M,F) + guide

Vi starter tidligt og efter morgenmad bliver vi hentet fra hotellet og taget på tur ad de små veje i- og omkring Colca Canyon. Vi skal besøge ‘Cruz del Condor’, hvor vi får mulighed for at se den majestætiske Kondor flyve rundt og lede efter bytte. Efter Cruz del Condor skal vi tilbage mod Chivay og på vejen hertil ser vi landsbyen Pinchollo, hvor vi besøger en skole og de lokale skolebørn vil give os en introduktion til områdets forskellige afgrøder. De næste stop er ved udkigspunkterne Huayra Punko og Antahuilque, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Colca Canyon og områdets cirkulære marker. Vi får også mulighed for at besøge landsbyerne Maca og Yanque og se livet her. Ved frokosttid er vi tilbage i Chivay

Efter frokost kører vi til Puno, undervej gør vi ophold ved søen laguna lagunillas hvor vi kan se flamingoer. I Puno spiser vi aftensmad og overnatter.

Dag 7. (19/4) Puno – Uros – Taquile - Luquina Chico – Homestay (M,F,A) + guide

Vi bliver hentet efter morgenmad fra vores hotel og kørt til havnen i Puno. Her skal vi med båd til en af Uro folkets flydende øer på Titicaca søen.

Vi skal her på øen høre mere om hvordan de flydende sivøer skabes ved håndkraft. Vi hører/ser også mere om hverdagslivet her på øerne.

Efter at have forladt Uros øerne skal vi besøge øen Taquile for at deltage i en fascinerende opvisning af det lokale folk her på øen. De lokale vil derefter forklare os om betydningen af deres fine farvestrålende beklædning, samt hvordan de fremstiller sæbe til vask af uld ud af lokale planter.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Herefter fortsætter vi mod vores næste overnatning, som finder sted som homestay i den lille landsby Luquina Chico ved Titicaca søens bred med fantastisk udsigt over søen. Ved ankomst til Luquina Chico bliver vi taget godt imod af vores lokale værtsfamilier. 

Vi spiser aftensmad lavet af lokale produkter hos vores værtsfamilie. Vi skal være klar over at vi er uden for den normale rejsenes område og de fleste familier snakker derfor kun Aymara og lidt spansk, men man kommer langt med håndtegn og fagter. Vi overnatter hos vores værtsfamilie, som har indrettet hyggelige værelser med rene private badeværelser med varmt vand. Sengene er komfortable og der tilbydes tykke varme tæpper mod nattens kulde.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 8. (20/4)  Luquina Chico – Homestay (M,F,A)

Vi spiser morgenmad hos vores værtsfamilier i Luquina Chico, og vi får mulighed for at tilbringe tid med dem og få indsigt i deres daglige gøremål, som fiskeri, landbrug, sejlads på Titicaca og madlavning. De lokale give os muligheden for at opleve traditionel andisk musik og vi får rig mulighed for at deltage i deres danse eller prøve at spille på lokale musikinstrumenter og måske prøve traditionel andisk beklædning. De lokale arbejder med landbrug, fiskeri og håndværk.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 9. (21/4) Desaguadero- Tiwanaku (M,F,A)

Om morgenen kører mod grænsen til Bolivia. I Bolivia mødes vi af vores bolivianske bus og kører til Tihuanacu, hvor vi skal se de fantastiske ruiner fra Tihuanacu kulturen, der var en storslået kultur før Inkaerne.

Efter at have besøgt den storslåede Tiwanaku kultur. Kører vi mod La Paz i Bolivia.

 

Dag 10. (22/4) La Paz – By (M)

Bolivias største by La Paz. Vi spiser morgenmad på hotellet og herefter tager vi på en rundtur i byen, her skal vi besøge et marked, se på Hekseri og lamafostre og meget mere. Ved frokosttid tager vi til restaurant, Gustu, som er skabt af Claus Meyer og drevet af en dansk kok. (Måltidet her er ikke inkluderet i rejsens pris.)

Der bliver mulighed for selv at udforske byen eller slappe af, Vi overnatter i La Paz.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 11. (23/4) La Paz – Puno (M,A)

Formiddagen er fri, så man har mulighed for at se lidt mere på  La Paz og Bolivianernes spændende kultur, og vi får rig mulighed for at lave indkøb.

Om eftermiddagen er det tid til at tage afsked fra La Paz og køre mod Puno, hvor vi skal overnatte.

Dag 12. (24/4) Puno – Cusco (M,F) + guide

Vi kører fra Puno mod Cusco hvor vi ankommer ca. kl. 17.30.

Under busturen skal vi besøge nogle af højdepunkterne på højsletten mellem Puno og Cuzco.

første stop bliver ved museet for Pukará kulturen. Vi stopper ved det majestætiske La Raya pas, hvorfra der er en fantastisk udsigt over højsletten og Chimboya Glacieren.

Efter frokosten i Sicuani, stopper ved vi Raqchi og wirachocha. sidste stop bliver ved Andahualillas og ’Amerikas Sixtinske Kapel’. Kirken her stammer fra det 17. Århundrede.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Cusco, hvor vi bliver indlogeret på vores hotel.

 Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 13.  (25/4) CUSCO– Ninos del Sol (M)

Velankommet til Cuzco i 3316 meters højde bliver vi indlogeret på vores hotel og får mulighed for at gå en lille tur og stifte nærmere bekendtskab med byen. Hen på eftermiddagen tager vi til et slumkvarter i Cuzco for at besøge Solens Børn. Solens børn er en dansk NGO der har til formål at støtte fattige og udsatte børn og unge af indiansk afstamning i Cuzco. Der kommer dagligt mange børn på værestederne. Her får de mad, tøj og undervisning. Samtidig er der værksteder, hvor børnene lærer forskellige teknikker i syning, læderarbejde, smykkeproduktion, sang, musik og madlavning. Aftenen er til fri afbenyttelse og vi overnatter på hotel i Cuzco.

Formiddag: fri, Eftermiddag: Solensbørn.

 

Dag 14. (26/4) CUSCO- City Tours (M, F) + guide

Efter morgenmad på hotellet besøger Katedralen, Coricancha i Cusco, dernæst tager vi til den store Inkaruin Sacsayhuamán umiddelbart uden for Cuzco.

Herefter går turen videre til flere spændende Inkasteder: Kenko, Puca Pucara og Tambomachay.

Peru og Bolivia med People to People Denmark

Dag 15. (27/4) Cusco (M)

Mercado San Pedro. markedet, for at få en rundvisning og gå på jagt efter, og lære om, unikke produkter, som vi helt sikkert aldrig har set før og højst sandsynligt aldrig vil finde igen. Efter San Pedro markedet besøger vi Inka Museet.

Om eftermiddagen vil der være mulighed for på egen hånd at besøge andre museer og de lokale markeder hvor man kan købe Alpaca tøj mm.

Peru og Bolivia med People to People Denmark 

Dag 16. (28/4) Den helligedal ”VALLE SAGRADO” (M,F)  + guide

Vi besøger Pisaq by og ruiner: Pisaq, hvor vi skal tilberede lokale empanadas (pirogger). Det er også her at Den Hellige Dals største marked ligger og der er mulighed for at gøre et godt køb. Markedet er opdelt i to, hvor den ene del mest henvender sig til turister og den anden primært til lokale.

Vi spiser frokost i Urubamba. Efter frokost begiver vi os mod Ollantaytambo, hvor vi skal besøge de imponerende inka ruiner, stedet hvor Inkaerne vandt et stort slag mod Spanierne.

Til slut besøger vi Chincheros, hvor ser på farvning af garn samt vævning. Vi overnatter i Cusco.

Peru og Bolivia med People to People Denmark 

Dag 17. (29/4) Moray - Maras –– Homestay  (M,F,A) + guide

Vi starter kl. 8 efter morgenmad. Vi skal besøge saltterrasserne ved Maras, som har været brugt til saltudvinding tilbage fra præ-inkaisk tiden. Det saltholdige vand kommer fra naturlige underjordiske kilder og bliver ledt snedigt ned af skråninger i et net af små kanaler, for at ende i de flere hundrede gradvist faldende terrasser. En kort køretur fra Maras skal vi besøge de storslåede amfiteatre ved Moray. Disse blev højst sandsynligt brugt som et stort inka laboratorium for at udvikle de optimale forhold for dyrkningen af lokale afgrøder. Vi sover i ”Den Hellige Dal”.

Peru og Bolivia med People to People Denmark 

Dag 18. (30/4) Ollantaytambo – Aguas Calliente (M,F,A)

Vi besøger en lille landsby hvor vi skal deltage i traditionel tilberedelse af en anden andisk specialitet, nemlig ’Cuy’, eller på dansk Marsvin! og lærer hvordan deres liv er, hvordan de dyrker kartofler og majs og væver. Vi besøger Unesco hus hvor vi får et indtryk af hvordan Inkaerne levede. Om eftermiddagen tager vi toget til Aguas Calliente hvor vi skal overnatte.

 

Dag 19. (1/5) MACHU PICCHU  (M,F)  + guide

Foran os ligger i dag et af rejsens absolutte højdepunkter, og et af verdens syv nye vidundere, hvilket det I sandhed må siges at være! Vi står op MEGET tidligt og tager bussen op mod Machu Picchu, for at overvære en helt fantastisk solopgang over dette storslåede ruinkompleks. Vi ser de vigtigste af ruinerne og får derefter tid til selv at udforske området, før turen om eftermiddagen igen går mod Aguas Calientes, hvor vi spiser frokost og derefter tager toget tilbage til Ollantaytambo.

14:30 tager vi toget til Ollaytamtambo og derefter bus til Cusco.

 

Dag 20. (2/5) Cusco – på egen hånd (M,A)

Denne dag får man mulighed for at besøge museer, markeder og opleve livet i Cusco.

Om eftermiddagen rejser vi til Lima, hvor vi skal overnatte.

Peru og Bolivia med People to People Denmark 

Dag 21. (3/5) Lima (M,F)

Vi tager en lille tur rundt i Lima og spiser frokost i en restaurant med traditionel Peruviansk mad, eller fra nogle af de andre regioner af dette imponerende land. Om eftermiddagen er det tid til at tage afsked med Peru. Vi tager mod lufthavnen ca. kl. 16.

Peru og Bolivia

Dag 22. (4/5) Lima - København

København hjemkomst: Vi ankommer til København hen sidst på eftermiddagen.

 

 

Information

Vi rejser i 22 dage, alle hoteller er mindst 3 stjernet og morgenmad er inkluderet i prisen for alle hoteller, herudover er der 8 gange aftensmad og 13 gange frokost.

Der tages forbehold for eventuelle ændringer i programmet

 

Priser

Pris for rejsen: kr. 31.200,- pr. person (2 personer i samme værelse) ved bestilling før den 30. november, ved bestilling efter denne dato er prisen kr. 32.000,-

For Enkeltværelse er der et tillæg på kr. 4.200.

På turen er det muligt at foretage enkelte ændringer, efter aftale ved tilmeldingen

Turen arrangeres af: People to People i samarbejde med Dansk-Peruviansk Venskabsforening og Perudina Travel.

 

TILMELDING og KONTAKT

 

Perudina Travel

Marilu Clark

Telefon: 43 62 06 82 / 23 43 06 82

clark@pc.dk

 eller

Thea Lauridsen:

thea@mail-online.dk

tlf. 22171896 / 74832150

People to People Danmark.

© bs Webdesign