People to people forside People to People- rejser til hele verden
People to people - DANMARK

People to people

BESTYRELSEN:

Formand
Svenn Erik Kristensen
Tlf. 2298 6342
Email: sek@sveka.dk

Næstformand
Gunild Bogdahn
Tlf. 3148 1284
Email: gunildbogdahn@gmail.com

Kasserer
Thea Lauridsen
tlf. 2217 1896
Email: thea@mail-online.dk

Øvrige i bestyrelsen:
Anna Marie Bohsen
Tlf. 2532 8826
Email: anma@post12.tele.dk

Karen Margrethe Kristensen
Tlf. 2081 7403
Email: kmk@sveka.dk

Thomas Jørgensen
Tlf. 9813 8274
Email: thoeljo@stofanet.dk

 

Nyhedsbreve

Nyhedsbrev okt 2021

People to People Danmark

Nyhedsbrev, oktober 2021

 

Kære medlemmer,

Så er verden ved at åbne igen – men vi skal stadig passe på hinanden.

For det bliver aldrig det samme som før.

Det lyder som en kedelig floskel – men vi tror også, at Covid-19 er kommet for at blive - rigtig længe.

Men det forhindrer os ikke i at tro alt godt om fremtiden.

Vi har været i gang med at forberede nogle spændende og oplevelsesrige ture til dig. Se bare her:

   

Lune efterårshilsner fra

People to People Danmark

**********

 

På tur til Varde

Vi gjorde det!!!

I People to People er sådan indrettet, at Coronaen ikke skal ødelægge det hele for os.

Selv om den har gjort, hvad den kunne

Men vi HAR været på tur.

Ikke nogen lang men en dejlig tur.

Den gik til Varde – til Otto Frellos Museum med dejlige fantasifulde malerier og en eventyrlig god guide, der fortalte om billederne. Bagefter blev vi vist rundt i Varde Garten, en dejlig rund have med masser af hyggehjørner og skulpturer. Frokosten på restaurant Von Lügenhals af lutter lokale specialiteter.

Det er første gang at People to People har inviteret sine medlemmer, venner og bekendte på en dagstur.

Men vi gør det igen. Til foråret når det hele grønnes igen

 

                                                         ***********

Forår i Peru

Farverigt forår venter os i Peru, når vi tager af sted mod Sydamerika i slutningen af marts/start april 2022. Turen er på 17-18 dage. For der er meget, vi skal se: Hovedstaden Lima, Arequipa også kaldet Den hvide By for sine hvidskurede huse med udsigt til de tre vulkaner, der omkranser byen, Misti, Pichu Pichu og Cachani. Vi skal i højderne til verdens højeste navigérbare sø, Titicaca søen og besøge Inkaernes Hellige Dal. Blandt meget andet.

Vi besøger primært landsbyer og lokale folk, der ikke er vant til turister i massevis. Derfor har vores besøg stor betydning for landsbyerne, fordi besøget er med til at skabe en fremtid med forbedrede økonomiske muligheder. Samtidig giver det os et enestående indblik i kulturen og nogle helt fantastiske naturoplevelser. Yderligere information hos Thea Lauridsen, thea@mail-online.dk tlf. 2217 1896.

Se detaljeret omtale af turen på www.peopletopeople.dk

 

                                                     *************

 

 

 

Stockholm i foråret

I PtP vil vi også være mere bæredygtige, når det lader sig gøre. Derfor tager vi toget på en 5-dages tur til den svenske hovedstad Stockholm i april. Den kaldes Nordens Venedig, fordi den er bygget på 14 øer, der forbindes af 54 broer. Vi tager af sted torsdag 21. april og er retur mandag 25. april. I Stockholm besøger vi vikingebyen Birka ude i Skærgården, Drottningholm Slot og Skovkirkegården. De er alle 3 på Verdens naturarvsliste. Og selvfølgelig skal vi også have tid til Gamla Stan – den gamle smukke bydel. Vi bor på hotel centralt i Stockholm. *Anna Marie Bohsen, mail: anma@post12.tele.dk ; tlf. 2532 8826.

 

                                                           ***********

 

Nihon - Solens Rige – Japan

Når vi kommer til Japan, vil I lære om det japanske alfabet – eller de 3! japanske alfabeter, hiragana, katakana og kanji. Kalligrafi er læren om at skrive de smukke tegn, som man skal kende mere end 4000 af for at studere på universitetet. Det japanske sprog er meget lydfattigt, så nogle bogstaver ”findes ikke” –bl.a. bliver R udtalt som L.

Engelskundervisningen i Japan har ikke prioriteret samtale og højtlæsning. På japansk udtaler man alle stavelser, og det overføres til engelsk, så det gælder om at have fokus på, hvad vi taler om J

Vi vil lære om børnehave og skole, som er noget anderledes end vi kender det. Børnene bruger skoleuniform fra 5 klasse. Der er ofte over 28 elever i klassen, og det forventes, at eleven følger med og tager notater. Det er meget en envejskommunikation.

Vi vil lære om japansk effektivitet og nøjagtighed, når vi skal køre med Sinkansen. Højhastighedstoget ankommer og kører til tiden. Der er ingen forsinkelser – og skulle det forekomme forsinkelser på mere end 3 minutter, dækkes det på landsdækkende tv.

 

Man hæver ikke stemmen ved uenigheder, da japanerne anser det for at tabe ansigt. Man taler ikke i mobil i det offentlige rum, og måske spiser man en is på gaden, men slet ingen mad. Der er så meget at studere og opleve. Pt. vaccineres omkring 1 million om dagen. Det forventes, at det japanske nytår i slutningen af januar, vil give en fornemmelse af, hvordan det går.

 

Planen er afrejse 14. maj 2022, 19-20 dage. Okinawa, Hiroshima, Miyajima, Kyoto, Nara, Homestay, Nationalpark omkring Mr. Fuji, hjem fra Tokyo. Men alt kan ændres.

Vi starter endelig planlægning omkring 1. januar.

Kontakt gunild@bogdahn.dk ; tlf. 3148 1284

 

                                                ************

 

Bulgarien

Sensommer 2022

Plovdiv var europæisk kulturhovedstad i 2019, og det har givet os lyst til at genbesøge byen og landet. Vi skal være i Plovdiv, den største og vigtigste by i det historiske område Øvre Thrakien, der er vidt kendt for sin ældgamle kultur og tusindårige historie. Det er tydeligt, at byen har været en del af Romerriget.

Vi besøger et fængsel med en fin produktion af mejerivarer, og vi skal bo på et luksuriøst hotel, og hvor der er en stor produktion af rosen-cremer mv. I området er der flere store vinproducenter, og vi kommer til at smage de søde druer. Vi arrangerer udflugter til hellige klippehuler og katedraler, og vi håber, at kunne besøge en ung, dansk familie, der er bosat i en lille bulgarsk landsby. Måske kan man ”sætte hak ved” en dukkert i Sortehavet.  

Vi flyver ind til og ud af Sofia, så her vil vi også kigge os omkring.

Vores lokale kontakt vil være med på rejsen, og I vil opleve et venligt og smukt land.

Vi forventer, turen bliver på 8-9 dage i august/september.

Kontakt: thea@mail-online.dk      eller      gunildbogdahn@gmail.com 

*************

 

Sensommer på Balkan

I september 2022 tager vi på rundrejse i det nordlige og bjergrige Albanien, og videre til Montenegro og Kosovo med besøg hos lokale familier. Vi bor dels på hotel, og dels indkvarteres vi hos lokale familier. De første dage er vi i hovedstaden Tirana. Vores guide, Merita Meko, fortæller om Albaniens drabelige historie, om byens udvikling og om hverdagen i Albanien. Bjergbyen Kruja med det flotte museum om landsfaderen, Skanderbek naturligvis også med på programmet. Der bliver en del kørsel for at komme rundt og se så meget som muligt. Vi har samme bus og chauffør og guide på hele turen.

Kontakt Anna Marie Bohsen, mail: anma@post12.tele.dk el. tlf. 2532 8826.

 

**************

 

Vigtigt – Vigtigt:

Uanset hvor turen går hen, så tjek med dit forsikringsselskab, at du er dækket,(ud over afbestilling) også hvis du får Corona, skal i isolation på hotel i flere dage, eller at sygdom kræver speciel hjemtransport. 

 

**************

 

Så kunne vi mødes

Lørdag 14. august 2021 havde vi generalforsamling med et halvt års forsinkelse. Igen var de gode rammer Refugiet i Løgumkloster. Omkring 20 mødte op og selve generalforsamlingen blev en hurtig en af slagsen.  Det forløbne års aktiviteter har været i Haderslev, Toftlund og Vojens. Trioen har haft fællesmøde om hjemmeside, nyhedsbrev, rejseregler og forsikringer, og planlægning af en dagtur med bus til Varde (se andet sted i Nyhedsbrevet).
Thea Lauridsen er den eneste, der har været udenlands. Det var en humanitær-rejse til de afsidesliggende smålandsbyer i Gambia. Efter forhandlinger med og tilladelse fra den lokale høvding, kan der nu uddannes en sygeplejerske, således at hygiejne, sygepleje og fødselsforberedelse bliver langt bedre.

Thea Lauridsen og Gunild Bogdahn blev begge genvalgt til bestyrelsen. Også suppleant Birger Bartholomæussen genvalgt.

Kontingentet er uændret kr. 200 for par og kr. 125 for enlige.

I forlængelse af generalforsamlingen var der en kort Rejse Cafe.

People to People vært ved en dejlig frokost med masser af hyggelig snak.

 

*I 2022 holdes generalforsamlingen Søndag den 3. april på Klægager,  Ballum.

 

********************

Vi ønsker alle en god efterår og vinter

 

Læs også Nyhedsbrevet marts 2021 .

 

 

******************

 

© bs Webdesign