People to people forside People to People- rejser til hele verden
People to people - DANMARK

People to people

BESTYRELSEN:

Formand
Svenn Erik Kristensen
Tlf. 2298 6342
Email: sek@sveka.dk

Næstformand
Gunild Bogdahn
Tlf. 3148 1284
Email: gunildbogdahn@gmail.com

Kasserer
Thea Lauridsen
tlf. 2217 1896
Email: thea@mail-online.dk

Øvrige i bestyrelsen:
Anna Marie Bohsen
Tlf. 2532 8826
Email: anma@post12.tele.dk

Karen Margrethe Kristensen
Tlf. 2081 7403
Email: kmk@sveka.dk

Thomas Jørgensen
Tlf. 9813 8274
Email: thoeljo@stofanet.dk

 

Nyhedsbreve

Nyhedsbrev februar 2022

People to People Danmark

Nyhedsbrev, februar 2022

 

Kære medlemmer,

Nu lysner det igen og verden er ved at folde sig ud.

Mange har allerede været af sted for at se på verden efter Corona.

Vi er også så klare til at tage af sted.

Varme hilsner & på snarligt gensyn

People to People Danmark

 

                                                   *********

På dagtur med bus ud i det blå

Vi gjorde det i efteråret – nu gør vi det igen:

People to People i Syd inviterer på en spændende bustur i Danmark.

Det er onsdag 18. maj, når turen går nordpå med 1. stop i Vejle, hvor vi får en guidet tur i Vejles ikoniske bygning på havnen Fjordenhus. Det er skabt af den islandske-danske kunstner Olafur Eliasson og hans studio og viser både nye byggeteknikker og kunstværker, som føjer sig ind i huset. Og så er det bygget af de smukkeste mursten fra Egernsund Teglværk.

 

Herefter fortsætter vi til Tinnet Krat, hvor både Gudenåen og Skjern Å udspringer og finder deres naturlige løb hhv. mod øst og vest. Vi vil se Gudenåens udspring, som kun er en lille piblen op af jorden og bliver til Danmarks længste å.

Frokosten indtager vi i Lille Malunds smukke rododendronhave, når vi har nydt og studeret de flotte planter i fuldt flor. Her i haven er der også en autentisk japansk have.

 

Sidste stop er ved Brædstrup, hvor en naturvejleder tager os med til Den genfundne Bro. Da jernbroen blev bygget i 1899, var den en del af togstrækningen Horsens/Bryrup og var den højeste af sin slags i Norden. Den har været gemt væk i 85 år. Den krydser stadig Gudenåen, og vi skal høre dens charmerende historie.

Vi slutter med kaffe og kage ved Den genfundne Bro, før vi kører hjemad.

 

Pris for dagen med frokost, kaffe & kage er kr. 550,- pr. deltager. (Øl/vand kr. 10,- for egen regning)

Bindende tilmelding senest 4. april. Gerne hurtig tilmelding, for der er kun 30 pladser!

Tilmelding til:

Anna Marie Bohsen, anma@post12.tele.dk / tlf. 2532 8826 eller Gunild Bogdahn, gunildbogdahn@gmail.com / tlf. 3148 1284

*Samtidig med tilmeldingen bedes de 550 kr. indbetales på PtP-konto: Reg.9570, konto: 1204 7444.

 

På gensyn

Anna Marie, Thea og Gunild

 

                                                            **************

 

 

Det dufter da lidt af Japan…

Vores lokale skole har emneuge om Asien, og jeg er inviteret til at fortælle om Japan. Det glæder jeg mig til, for under forberedelserne kommer jeg til at “rejse” i mine billeder.

Børnene skal høre om skolegangen i Japan, som er væsentligt anderledes end her. Japan har stadig en mere autoritær tilgang til læring, udenadslære, og eleverne bliver ikke inddraget og udfordret som danske børn.

Alle skolebørn får varm mad, der er tilberedt på skolen. 4-5 børn fra hver klasse serverer måltidet for kammeraterne. De har skåneærmer og forklæder a la fru Hüttemeier og net over håret. Suppen øses op fra store gryder og ligeså risen, fisk, grøntsager mv. Alt foregår stille og roligt. Og man begynder naturligvis ikke at spise, før alle har fået serveret maden. Også rengøringen på skolen står børnene for!

 

Desværre bliver den planlagte rejse til Okinawa og hovedøen Honshu heller ikke i år. Det nyest medlem af Coronafamilien, Omikron, fylder alt for meget, er alt for hurtig og aggressiv. Så Japan har simpelthen besluttet at opretholde de lukkede grænser.

Er du interesseret i at komme med på den næste tur til Japan og opleve et så spændende land med en vildt fascinerende og ekstremt veludviklet kultur, der er

så anderledes end vores, så kontakt mig - Gunild Bogdahn, Lokalkomite Syd,

mail: gunild@bogdahn.dk  - tlf. 3148 1284

 

                                                            *********

Stockholm i foråret

I PtP vil vi også være mere bæredygtige, når det lader sig gøre. Derfor tager vi toget torsdag morgen 21. april og drager på en 5-dages tur til den svenske hovedstad Stockholm og får 3 hele dage i byen. Den kaldes Nordens Venedig, fordi den er bygget på 14 øer, der forbindes af 54 broer.

I Stockholm besøger vi Drottningholm Slot og Skovkirkegården, der er på Verdens Naturarvsliste. Vi skal på Vasa Museet, se Storkøkken og naturligvis have tid på egen hånd i Gamla Stan – den gamle smukke bydel. Blandt meget andet. Vi bor på hotel centralt i Stockholm.

Turens pris ca. 5.000 kr. pro pers i delt dobbeltværelse. Dansk turleder med på hele turen.

Tilmeldingsfrist 15. marts. Kontakt Anna Marie Bohsen, mail: anma@post12.tele.dk ; tlf. 2532 8826.

 

                                                           ***********

Sydindien i 2022

Er du fascineret af den indiske kultur så rejs med på en dejlig og veltilrettelagt til Sydindien i løbet af 2022. Vi skal opleve det smukke og kontrastfyldte Sydindien med storslået natur, kulturelle seværdigheder, hvide strande og azurblåt hav - og besøge indiske familier og høre om deres hverdag. Vi mærker storbyens puls nogle dage i millionbyen Chennai (tidl. Madras) på den indiske vestkyst. Blandt meget andet. PtP er gået i samarbejde med South India Tour om denne rejse.

Tidspunkt for turen kommer senere.

Yderligere oplysninger hos Margrethe Bogner, margrethe@bogner.dk, Inge Bertelsen: ingebertelsen@hotmail.com tlf.2020 2070 eller Thea Lauridsen, thea@mail-online.dk

 

*********

Sensommer på Balkan

Fra 16./17 september 2022 og 9 dage frem tager vi på rundrejse i det nordlige og bjergrige Albanien, og videre til Montenegro og Kosovo med besøg hos lokale familier. Vi bor dels på hotel, og dels indkvarteres vi hos lokale familier. De første dage er vi i hovedstaden Tirana. Vores guide, Merita Meko, fortæller om Albaniens drabelige historie, om byens udvikling og om hverdagen i Albanien. Bjergbyen Kruja med det flotte museum om landsfaderen, Skanderbek, er naturligvis også med på programmet. Der bliver en del kørsel for at komme rundt og se så meget som muligt. Vi har samme bus, chauffør og guide på hele turen.

Pris ca. 10.000 kr. pr. pers. i delt dobbeltværelse.

Kontakt Anna Marie Bohsen, mail: anma@post12.tele.dk el. tlf. 2532 8826. Tilmeldingsfrist 1. August.

                                                              *************

Projektrejse til Gambia i november

Er du interesseret i at opleve og se igangværende projekter, så har du alletiders chance i november 2022, når turen går til Gambia.

  Vi skal besøge og spise sammen med landsbyens høvding, mødes med     

hans koner, bo ude i et Ressort i Kubuneh, besøger østerskvinderne og se

det udviklingsprojekt, som Per Mathiesen, Odense, har fået i gang med skolebyggeri og udvikling af kvindehaver. Det bliver en tur med mange og specielle oplevelser.  

Projekterne står ’Seniorer uden Grænser’ for, og rejsen er åben for PtP    medlemmer. Program og tilmelding til Thea Lauridsen, mail: thea@mail-online.dk eller tlf. 22 17 18 96

 

**********

Sydafrika & Western Cape tager vi til i starten af november. Afrejse 4. november, og det bliver 18 forrygende dage i det sydafrikanske forår med god tid i en af verdens smukkeste hovedstæder, Cape Town, dagtur til Cape-halvøen, sejltur ud til fangeøen Robben Island, hvor Nelson Mandela sad i mange år. Vi besøger sorte familier og hører om deres hverdag, besøger projekter, hvor frivillige gør livet lidt lettere for fattige familier. Vi ser strudser og elefanter, bor på superlækker Lodge og skal på fotosafari og meget andet. Detaljeret program med indbyggede ”åndehuller” følger.

Kontakt Anna Marie Bohsen, mail: anma@post12.tele.dk el. tlf. 2532 8826.

 

************

Vigtigt – Vigtigt:

Vi må nok indse, at Corona/Covid19 i mange variationer er kommet for at blive. Under en eller anden form. Så derfor: Uanset hvor turen går hen, så tjek med dit forsikringsselskab, om/hvordan du er dækket, (ud over afbestilling) hvis du får Corona, skal i isolation på hotel i flere dage, eller at sygdom kræver behandling på lokalt hospital eller speciel hjemtransport. 

**************

Måske kan vi igen

mødes på tværs…

Nu er der endelig udsigt til, at vi igen kan mødes på tværs af landegrænser og kulturer.

Noget tyder på, at det her i 2022 vil lykkes af afvikle Europakonferencen – for første gang i Nord Makedonien. Nærmere betegnet 22.-24. juni.

Den har ellers været på stand-by de seneste 2 år – som så meget andet.

Selv om det hedder ”Europa-konference” så deltager der medlemmer fra hele verden.

 

People to Peoples Europakonference har de senere år været i Polen, Albanien, Armenien, Rumænien og Bulgarien - spændende lande at rejse til og lære om fremmede kulturer. Konferencerne holdes i de gamle østeuropæiske lande, fordi det her er økonomisk overkommeligt for de fleste at deltage.

Samtidig har People to People stor tilslutning og fremgang i netop de tidligere østlande. Her møder vi meget engagerede unge mennesker, der helhjertet kaster sig ind i hjælpen for de svage og udsatte i deres samfund.

 

I Bulgarien har en aktiv PtP-gruppe samlet penge ind til et sanserum på et blindeinstitut. I Katowice i Polen er der grupper af “Clean the City” og besøgsvenner på plejehjem. I Nord Makedonien er det en ung mand, Angel Dimitrievski, der efter studier i kommunikation og ledelse på universitet i Finland, holder seminarer i demokrati og forståelse af minoritetsgrupper.

Fælles for de unge er, de er velformulerende, velopdragne og uselviske, åbne og nysgerrige. Det er lærerigt for os alle.

                                                            *************    

Kontingent for 2022 er uændret (enlige kr. 125,- og par kr. 200,-) og man er meget velkommen til at indbetale mere…

Kontingentet er vigtigt for at opretholde medlemsservice, og bedes indbetalt senest 1. april

på konto reg.nr. 3534 eller 9745, konto 4 115 212 427

Husk også her at skrive navn eller medlemsnr.

                                                     *******************

Bestyrelsen for People to People Danmark:

Formand Svenn Erik Kristensen, Rønnede. Næstformand Gunild Bogdahn, Starup.

Kasserer Thea Lauridsen, Toftlund.

 

Chapter Nord: Thomas Jørgensen, Aalborg, Chapter Syd: Anna Marie Bohsen, Vojens,

Chapter Øst: Karen Margrethe Kristensen, Rønnede.

 

 

******************

 

© bs Webdesign